HIGHLIGHT

SeaBioComp – Biobased composiet ontwikkelen

In dit mede door REWIN opgezette Interreg 2 Zeeën samenwerkingsproject ontwikkelen verschillende partijen biobased composietmaterialen voor toepassingen in de maritieme sector. De 3D-printers van Poly Products (Werkendam), waarmee ze de grootste vezelversterkte prints ter wereld maken, spelen hierin een belangrijke rol. 

 

HTM - highlightfoto SeaBioComp

De deelnemers in SeaBioComp willen aantonen dat er wel degelijk haalbare biobased alternatieven zijn voor allerlei toepassingen van kunststof, staal en hardhout in de maritieme sector. Door deel te nemen in dit belangrijke internationale project versterken we de positie van West-Brabant als composietenhub van Europa.

Het maritieme cluster Werkendam Maritime Industries is vorig jaar als partner aangehaakt, evenals het Natuurvezel Applicatiecentrum uit Raamsdonksveer. Op een door REWIN georganiseerde workshop – onderdeel van Natural Fibertastic 2021 –  in Bergen op Zoom in september deelde o.a. projectpartner Poly Products uit Werkendam (wetenschappelijke) inzichten over het toepassen van biobased composieten en 3D printen in een maritieme omgeving. De 20 deelnemers uit de gehele keten gingen vervolgens in deelsessies aan de slag om die inzichten te vertalen naar concrete toepassingen.