HIGHLIGHT

DCMC: Development Center for Maintenance of Composites – Fysiek centrum van start

Composietmaterialen vinden steeds meer toepassing, onder meer in vliegtuigen en schepen. Het nadeel van deze vezelversterkte kunststoffen is dat met traditionele inspectiemethoden beschadigingen niet of lastig zijn te detecteren. Bovendien is het (gecertificeerd) repareren van het materiaal niet eenvoudig. DCMC richt zich samen met lokale specialisten op het inspecteren en repareren van composietmaterialen.

HTM - highlightfoto DCMC

Na een langjarige aanloop opende het expertisecentrum twee jaar geleden zijn deuren op Aviolanda Aerospace in Woensdrecht. Werk- en koelruimte en kantoren zijn ingericht en specifieke gereedschappen zijn aangeschaft. Het lokale composietenreparatiebedrijf ACRATS investeert in het centrum en beheert het. Afgelopen jaar realiseerde REWIN funding voor een verkenning naar de vragen en behoeften in composietreparatie in de maritieme sector.

REWIN werkte samen met partijen als GKN-Fokker, NLR, Specto Services, TU Delft, BOM en de provincie Noord-Brabant aan het opbouwen van DCMC.

Bekijk hieronder het interessante webinar van 29 april 2021: ‘The Story of DCMC – Innovating the World of Composites Repair & Maintenance’