HIGHLIGHT

BioVoice – Innovation & business booster

Concrete businesskansen voor mkb’ers en startups realiseren; dat is het uitgangspunt van BioVoice. BioVoice verbindt vraag en aanbod op het gebied van biobased/circulaire innovatie. Het haalt innovatievragen -zogenoemde ‘challenges’ – op bij grootbedrijven en publiceert ze. Mkb’ers en startups kunnen hierop reageren met hun idee voor een oplossing. Na een selectieprocedure gaan challenger en deelnemer intensief met elkaar aan de slag om vast te stellen of samenwerking mogelijk is. Is dat het geval, dan verdienen de deelnemers een innovatiecontract met het grootbedrijf; hun launching customer. De bijbehorende innovatievoucher geeft toegang tot onder andere alle kennis en testfaciliteiten in het regionale ecosysteem. Uniek aan BioVoice: de blijvende support van experts tijdens het hele samenwerkingsproces.

211015_KMF_BIOVOICEMATCHEVENT_HIRES-71

In 2021 vond de 3e ronde van BioVoice plaats. Deze ronde leverde 11 innovatiecontracten en 12 andere samenwerkingen op. In totaal zijn nu 13 grootbedrijven en 236 startups en mkb’ers met elkaar in contact gekomen via BioVoice. Ook belangrijk om te vermelden is dat dit samen meer dan 30 onderzoeken bij regionale faciliteiten en aantoonbare regionale impact opleverde.

Omdat BioVoice zo succesvol is, zijn we afgelopen jaar gestart met het ontwikkelen van een vergelijkbaar concept voor andere sectoren.

Bekijk de aftermovie van het Match Event op 15 oktober 2021